Welkom op de site van Judoclub Kemzeke!!!  NEWS FLASH: 6-10-2012 MATTEO Oost-Vlaamse kampioen Senioren!!!!   9-05-2009 WE VIERDEN ONS 30-JARIG BESTAAN!!!!


Home

Nieuws

Training

Kalender

Competitie

Foto's

Geschiedenis

Technieken

Woordenlijst

Humor

Downloads

Gastenboek

Pers

Links

 


 

Judo  Moppen

 

************

 

Wat zijn de drie meest voorkomende leugens in het Judo?

-Eens vechten? Ik heb al lang niet getraind...
-Laten we soepel vechten ...
-Oeps, sorry ...

 

************

 

Op een dag werd God door de Duivel uitgedaagd voor een judo tornooi.

Lachend sprak de Heer:
"Je hebt geen schijn van kans, ik heb Kano, Mifune, Kotani, Kimura en alle andere grote meesters van het Judo bij mij in de Hemel!"

"Ja, dat is waar," grinnikte de Duivel, " maar ik heb alle scheidsrechters!"

 

************

 

Een man wou lid worden van een zeer belangrijke en elitaire judoclub. Hij ging naar de initiatie avond samen met nog twee andere judoka’s die wilden toetreden. Slechts één van hen zou lid mogen worden. De twee waren een gele gordel en een oranje gordel. Hijzelf was een blauwe gordel, dus hij maakte een goede kans.

“Eerst en vooral,” zei de grootmeester Sensei van de judoclub nadat ze gegroet hadden, “moeten jullie bewijzen hoe fit, hoe sterk en hoe slim jullie zijn. Jullie gaan dit doen door eerst 4 kilometer te lopen, dan een 2m hoge muur over te klimmen en een slotgracht over te geraken. Dan bevinden jullie zich binnen de afsluiting van de zoo. Daar zullen jullie de grootste gorilla uitdagen tot een gevecht, hem smijten met ippon, en een klem aanzetten. Tot slot, heren, moeten jullie mijn dochter vinden, verleiden en bevredigen.”

De initiatie begon zodra “hajime” werd geroepen. De gele gordel verstuikte zijn enkel tijdens het lopen van de 4 kilometer, en viel af. De oranje en de blauwe gordel klommen over de muur van 2m hoog, maar de oranje gordel viel in de slotgracht en verdronk. De blauwe gordel daarentegen hield vol. Hij stak de slotgracht over en bereikte de kooi van de gorilla’s. Hij ging binnen …

Er klonk een wild gegrom, de aarde beefde … Woeste kreten en gekreun stegen op uit de zoo. De grootmeester Sensei en de rest van de judoclub stonden buiten de muur van de zoo te wachten en keken verschrikt. Ze wachten af wat er ging gebeuren. Ze keken verbaasd naar de blauwe gordel die heelhuids, met zijn gordel rond zijn hoofd gebonden en zijn kimono gescheurd, over de muur naar buiten klom.

De blauwe gordel keek vreemd uit zijn ogen maar ging naar de Sensei. “Wel,” mompelde hij, “dat was anders …” Hij groette voor de grootmeester Sensei en zei: “Ok, Sensei, laatste opdracht nu: waar is die dochter van u die ik moet uitdagen tot een gevecht, smijten met ippon, en een klem bij aanzetten?”

 

************

 

Er waren twee oude vrienden die competitie bleven vechten op judotornooien hoewel ze al lang geen 50 jaar meer waren. Op een dag, terwijl ze terugkwamen van een competitie, waren ze aan het babbelen en vroegen ze zich af of er judotornooien in de hemel zouden zijn. Ze sloten een pact dat diegenen die eerst zou sterven, zou terugkomen om de ander het antwoord te laten weten.

Ongeveer een week later stierf één van de oude judokas. Een maand later was de overlevende judoka op een tornooi om wederom aan competitie te doen, toen hij een verschijning zag. Het was toch wel zijn oude vriend die teruggekomen was zeker!

“En? Vertel me alsjeblieft,” sprak de levende judoka, “zijn er nu judotornooien in de hemel?”

“Ik heb goed en slecht nieuws voor jou,” zei de verschijning van zijn oude judovriend. “Het goede nieuws is: Ja er is judo competities in de hemel. Het slechte nieuws is dat jouw eerste match tegen Jigoro Kano is … overmorgen.”

 

************

 

De papa van Steven C bracht zijn zoon naar zijn eerste judo tornooi. Daar merkte de vader op dat de organisatie handen te kort had en hij ging naar de centrale tafel.

“Goede morgen,” zei hij tegen de organisator, “jullie lijken handen te kort te hebben. Kan ik iets doen om te helpen?”

“Wel dat is vriendelijk van u,” zei de organisator, “we komen onder andere een vechter te kort in de -90kg categorie. Wil u die plaats invullen?”

“Sorry,” zei de papa van Steven C, “maar dat gaat niet: ik ken namelijk niets van Judo.”

“O maar dat geeft niet,” zei de organisator, “we hebben scheidsrechters nodig ook …”

 

************

 

Twee mannen waren in een dojo aan het trainen toen een wilde hond de zaal binnen liep en de kleinste man van de twee aanviel. De grootste man hielp direct zijn vriend, nam de hond in de wurging hadaka jime tot die bewusteloos werd. Een journalist die vlakbij stond en alles gezien had, riep:
“U bent een held.”

Hij haalde zijn notitieboekje boven en schreef een titel op: 'Judo held redt vriend van wilde hond!'

De grootste man zag de notitie en zei:
“Ik ben geen judoka.”

“O sorry,” zie de journalist. Hij doorstreepte de zin en schreef: 'Ju Jitsu held red vriend van wilde hond.'

“Sorry hoor,” zei de grootste man, “maar ik doe Karate.”

De journalist gromde en verbeterde zijn notitieboekje: 'Holbewoner vermoordt huisdier!'

 

************

 

Een judoka, een judo coach en een judo scheidsrechter waren allen ter dood veroordeeld met het vuurpeloton. Maar het gerucht ging dat het vuurpeloton schrik had van de vier natuurelementen.

De eerste dag zou de judoka neergeschoten worden. Ze plaatsen hem voor het vuurpeloton, deden hem zijn blinddoek aan en ze richtten hun wapens. Op het laatste moment riep de judoka:

“Water!”

Alle mannen van het vuurpeloton liepen in angst weg.
De dag erna was het aan de judo coach. Hij riep:

“Wind!”

Weer liepen de schutters weg en kon ook hij ontsnappen.
De laatste dag was het aan de scheidsrechter. Ook hem plaatsten ze voor het vuurpeloton, deden de blinddoek aan en richtten hun geweren op hem. De scheidsrechter wist dat het bij de andere gewerkt had en riep uit volle borst:

“Vuur!”

… hij werd doodgeschoten …

 

************

 

Een priester sterft en staat te wachten aan de poorten van de Hemel. Voor hem in de rij staat een grote man met een kimono, een zwarte gordel, medailles van judotornooien rond zijn nek en bloemkooloren.

Sinte-Pieter spreekt tegen de man: “Wie bent u, zodat ik weet of ik u kan toelaten tot de Hemel of niet.”

De judoka antwoordt: “Maarten Oosterlinck, judoka 4e Dan en nationaal kampioen 11 maal op rij!”

Sinte-Pieter kijkt op zijn lijst, glimlacht en zegt tot de judoka: “Neem deze zijden mantel en deze gouden staf, en ga binnen in het Rijk van God.”

De judoka gaat de Hemel binnen met zijn mantel en staf, en nu is de priester aan de beurt. Hij zegt: “Ik ben Frans Arthur, priester van de Onze-Lieve Vrouwe kerk voor 35 jaar.”

Weer kijkt Sinte-Pieter op zijn lijst en zegt: “Neem deze katoenen mantel en deze houten staf, en ga binnen in het Rijk van God.”

“Wacht eens even,” zei de priester, “die judoka krijgt een zijden mantel en een gouden staf. Hoe kan dit, terwijl ik het Woord van God mijn hele leven heb verspreid?”

“Wel, hierboven kijken we naar resultaten,” antwoordde Sinte-Pieter. “Als u preekt, vallen de mensen in slaap. Terwijl als judoka Maarten op de tatami komt, bidden de mensen…”

 

************

 

A man walks into a bar with a dog. The bartender says:
"You can't bring that dog in here."

"You don't understand," says the man. "This is no regular dog, he can talk."

"Listen, pal," says the bartender. "If that dog can talk, I'll give you a hundred bucks."

The man puts the dog on a stool, and asks him:
"What's on top of a house?"

"Roof!"

"Right. And what's on the outside of a tree?"

"Bark!"

"And what kind of sport is Judo?"

"Rough!"

"I guess you've heard enough," says the man. "I'll take the hundred in twenties."

The bartender is furious:
"You liar! That was a trick. Listen, pal," he says, "get out of here before I kick you out."

The man and his dog leave. As soon as they're on the street, the dog turns to the man and says:
"Do you think I should have said 'Gentle'?"

 

************

 

 

Many thanks go to Neil Ohlenkamp, for making this material available. Copyright 2004 Judoinfo.com.

 

 

 

Judo  Cartoons

 

Copyright 2009 © JBDreamworksNV & JudoKwai Kemzeke.
Best bekeken met Internet Explorer 6.0 of hoger, in beeldformaat 1280x1024, en met J2PSE5.0.
Bij problemen: druk Refresh/Vernieuwen. Deze site is veilig: geblokeerde inhoud toestaan dus.